Re:textile sätter fokus på cirkulärt mode i Berlin

Adrian Zetraeus Uncategorized

Modeveckan i Berlin pågår den 4-7 juli och den Svenska Ambassaden i Berlin smygstartar genom att anordna ett seminarium kring cirkulärt mode den 3 juli. Adrian Zethraeus, projektledare för Re:textile, är inbjuden talare och kommer även visa upp delar av de prototyper och plagg som tagits fram inom projektet.

Re:textile blev inbjudna av Borås Stad, som sedan en tid har arbetat med olika aktiviteter mot den tyska marknaden och blev tillfrågade att deltaga och lyfta exempel på seminariet. Rubriken är ”Circular Fashion – How can we close the loop?” och programmet innehåller en blandning av talare som berör allt från forskning inom området till praktiska exempel från näringslivet.

–  Man kan säga att Re:textile fungerar som en brygga mellan teori och praktik. Vi visar på möjligheterna med innovativ design och hur det i sin tur kan skapa strukturer för att uppnå cirkulära flöden inom textilindustrin. Vi är glada att få denna möjlighet att visa upp vårt arbete och diskutera framtidens hållbara mode med övriga deltagare, säger Adrian Zethraeus.

Mer om Re:textile
Projektet Re:textile syftar till att skapa strukturer för cirkulära flöden inom textilindustrin. Tillsammans med industrin undersöks den ekonomiska potentialen i re-design och att förlänga livet på plagg genom nya tjänster.

Målet för Re:textile är att bidra till minskad konsumtion av resurser genom nya designprocesser och affärsmodeller. Nya affärsområden utvecklas genom nya designmetoder och skapandet av innovativa plagg som är utvecklad för att hålla över tid och som kan repareras, revideras eller uppdateras. Detta banar väg mot ett mer hållbart och resurseffektivt sätt att producera mode och skapa cirkularitet och ekonomisk tillväxt inom branschen.

Re:textile är ett projekt inom Smart Textiles, Science Park Borås.

Text: Malin Carlsson
Bild: Lindex