Lindex lanserar upcyclad kollektion tillsammans med Re:textile

Adrian Zetraeus Okategoriserade

I mitten av mars lanserar Lindex Re:Design – en kollektion av exklusivt upcyclade produkter som har designats och sytts om lokalt i Borås i samarbete med Re:textile. Re:textiles syfte är att skapa cirkulära flöden inom textilbranschen. Samarbetet med Lindex är ett viktigt steg för Re:textile mot en hållbar textilindustri.

Re:Design är ett pilotprojekt som Lindex har genomfört i samarbete med Re:textile som drivs av Science Park Borås i samarbete med Marketplace Borås och flera andra partners. Re:textile syftar till att utveckla design- och affärsmodeller för cirkularitet i textilindustrin. Genom både forskning och konkreta projekt undersöks den kommersiella gångbarheten inom redesign.

  • Vårt mål inom Re:textile är att bidra till en minskad konsumtion av resurser genom nya designprocesser och affärsmodeller och vi är väldigt glada över att ha genomfört detta projekt tillsammans med Lindex. Att jobba med Lindex som partner, med deras starka mode och breda målgrupp, hjälper oss att ta redesign från nisch till en större marknad vilket verkligen kan göra skillnad, säger Adrian Zethraeus, projektledare Re:textile.

Lanseringen av Re:Design representerar Lindex senaste steg i att utforska nya innovativa och mer cirkulära sätt att arbeta. Kollektionen består av sex plagg i damkollektionen. Plaggen kommer från Lindex kollektion ”Better Denim” från tidigare säsonger som nu har designats och sytts om i Borås. De ursprungliga plaggen har getts nya detaljer eller tagits isär och satts ihop för att skapa helt nya produkter.

  • Vi är så exalterade över att ha lanserat Re:Design. För denna kollektion har vi tittat på varje plaggs möjligheter och utforskat nya cirkulära sätt att arbeta för att använda mindre resurser och förlänga plaggens livstid. Att förlänga livstiden genom att designa om dem till nya fantastiska plagg är verkligen ännu ett steg mot ett mer hållbart och resurseffektivt sätt att skapa mode, säger Sara Winroth, Hållbarhetschef på Lindex.

Lindex Re:Designkollektion är en begränsad upplaga som finns tillgänglig från den 16 mars på lindex.com och i två svenska butiker: Nordstan Göteborg och Sergelgatan Stockholm.

Läs mer om Re:Design på Lindex hemsida. För fler och högupplösta bilder, besök Lindex Newsroom.

Re:textile finansieras av Västra Götalandsregionen och Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund.